Ahoy, 

Mag ik mij even voorstellen, ik ben Luc Vanthoor. 

Ik ben geboren op 17 juli 1967, op een boogscheut van rivier "De Maas" in Belgisch Limburg. 

Ik maakte kennis met de watersport via een oom, die havenmeester was in jachthaven "Heerenlaak" te Maaseik. 
Van hem kreeg ik mijn eerste zeilbootje.  Hij leerde mij zeilen toen ik 10 jaar oud was.   In 1978 ben ik lid geworden van de zeilvereniging Noord Limburg Maas, die destijds haar thuishaven had in Maaseik. 

Met mijn oom bezocht ik jaarlijks "Boot Düsseldorf" in Duitsland. Daar leerde ik ook andere watersporten kennen zoals surfen, waterski en diepzeeduiken. Mijn passie lag echter vooral in het zeilen omdat dit voor mij een intense beleving was van het water en zijn elementen. 

In 1996 stapte ik over van het zeilen in een jol naar zeilen met een 25 voets kajuitzeilyacht. Mijn eerste "vaarvakanties" met verblijf aan boord werden hiermee mogelijk en dit zorgde ervoor dat de liefde nog intenser werd.  
Mijn engagement in zeilvereniging Noord Limburg Maas veranderde in die periode ook van actief lid naar bestuurslid. 

Jammer genoeg was de liefde voor de zeilsport bij mijn echtgenote Arlette niet zo groot als bij mezelf.  Voor haar was zeilen te "Spartaans".  Omdat een zeiler meestal pas buitenvaart als er voldoende wind is, speelden de weersomstandigheden dikwijls niet in het voordeel als zij mee aan boord kwam.  

In 2003 huurden we dan samen een motoryachtje in de regio Friesland, om kennis te maken met deze vorm van waterrecreatie.  Het comfort aan boord van een motoryacht heeft toch wel een hoger niveau dan het comfort aan boord van een zeilyacht.  Je bent minder afhankelijk van weersomstandigheden, je hebt meer ruimte, de energievoorziening is beter, en je actieradius is door de geringe doorvaarhoogte veel groter.   Op die manier leerde ik de charmes van het varen met een motorboot kennen. 

Omdat het ondernemen mijzelf en mijn echtgenote toch wel in het bloed zit, kregen we op een gegeven moment het idee om toch iets te doen met onze gezamenlijke liefde voor de watersport : in 2008 zijn we begonnen met het verhuren van ons eerste bootje, een Peereboom Kruiser uit 1976 die we zelf helemaal opknapten vooraleer onze eerste gasten aan boord te ontvangen. Onze gasten waren unaniem positief, en dat motiveerde ons om in 2009 een tweede boot aan te kopen, helemaal op te maken en eveneens te verhuren. 

In 2011 werden de eerste contacten gelegd met de familie Linssen. Zij waren op zoek naar een charteroperator in de directe omgeving van de werf in Maasbracht. Ze hadden "goede dingen" over ons gehoord en zagen een samenwerking wel zitten.  Wij investeerden in onze eerste nagelnieuwe boot, een Linssen Grand Sturdy 30.9 AC met de naam "Luna Louise". Op 19 mei 2012 hebben we deze boot gedoopt in onze thuishaven de Spaanjerd te Kinrooi, en is het mooie verhaal van Aqua Libra Yachtcharter begonnen. 

Aangezien we via deze charter veel kennis vergaren over de Linssen Yachten, zeer nauwe contacten hebben met onze gasten, en hun wensen goed kunnen inschatten ben ik vanaf 2019 de officiële Linssen Yachts agent voor België. Ik sta u dan ook graag met raad en daad bij indien u zou overwegen een Linssen Yacht aan te kopen.